Hoe is het ontstaan

Mijn naam is Fredrike de Winter, en de Muzikale Balkon-ode is al spelend en zingend mijn leven in geschoven.

Klik hier voor de website van Fredrike

Jarenlang heb ik als slagwerker de kost verdiend. Ik speel accordeon, en sinds 2015 maak ik muziek met en voor ouderen. De eerste jaren in de interactieve dansvoorstelling Simpel Verlangen van Pra Muziektheater waarmee we langs Woonzorgcentra trokken. Bekijk de video.

Sinds 2018 ben ik gecertificeerd Grijze Koppen Orkestleider. Hier vind je meer informatie.

In april 2020 tijdens de eerste lockdown i.v.m. corona ontstond mijn idee om de leden van Grijze Koppen Orkest Moerwijk, dat gestopt was vanwege de corona maatregelen, thuis op te zoeken en te verrassen met een muzikale ode. Els Beekhuis van Mooi Welzijn in Wijkcentrum Moerwijk organiseerde een slimme fietsroute langs de verschillende adressen, en daar gingen we!

Het was prachtig om te zien hoe mensen opleefden door de muziek en de onverdeelde aandacht die ze ontvingen. Het bleek zo’n groot succes dat Els mij uitnodigde om nog een aantal dagen wijkbewoners die zij kende, en waarvan ze wist dat ze wel iets extra’s konden gebruiken, te verrassen met dit muzikale cadeau. Keer op keer zagen we ontroering, verzachting, vreugde in de ogen van de ontvangers van de muzikale ode.

Ik zag de kracht van muziek, de kracht van wezenlijk contact, de kracht van onverdeelde aandacht, en besloot om door te gaan met het brengen van muziek en positiviteit in de wijken bij de mensen thuis.

De Muzikale Balkon-ode was geboren!